ABF anställer grovt kriminella på fritidsgårdar

ABF anställer grovt kriminella på fritidsgårdar

En ny skandal med bristande bakgrundskontroll ledde till att personer med allvarliga brottsmålsdomar har anställts på fritidsgårdar hos ABF Botkyrka/Salem.

Grovt dömda kriminella har anställts och tillåtits arbeta med barn på fritidsgårdarna. Även andra personer med koppling till kriminella verksamheter har tillåtits vistas i verksamheten. Narkotika har hanterats på fritidsgårdarna och skyddats av personer som bär skottsäkra västar. Flera allvarliga våldsdåd har förekommit.

Sju fritidsgårdar- och klubbar i ABF:s regi fick stänga med omedelbar verkan i februari. 250 barn drabbades av nedstängningen.

About Author

Related posts

Utbildning i bakgrundskontroll

2022-07-12 Argus Analytics erbjuder kostnadsfri introduktionsutbildning i hur man gör bakgrundskontroll vid anställning och för hyresgäst/bostadsrättsmedlem måndag den 10 oktober i Stockholm. Det är en halvdagskurs där du kan välja mellan att delta på förmiddagen eller eftermiddagen. Anmälan sker med epost till info@argusanalytics.se.

Läs mer

Ingen kontroll: Sveriges Radio (som är ett skyddsobjekt) släpte in utländska it-tekniker

Nästa slarv med bakgrunskontroll: Sveriges Radio (som är ett skyddsobjekt) lät utländska it-tekniker sitta innanför skalskyddet. Sveriges Radios upphandlade 2014 ett nytt textsystem, ’Dalet’, för att hantera redaktionall arbetet. Programmet strulade från dag-1, gick långsamt och kraschade. Lösningen blev att ta in 27 externa it-tekniker. De kom från bland...

Läs mer

Leave a Reply