Helsingborgs Stad anställde gängkriminell som ungdomsledare

Helsingborgs Stad anställde gängkriminell som ungdomsledare

Ett belastningsregister visar inte allt. Den läxan lärde sig Helsingborgs Stad nyliken när man anställde en gängkriminell för att arbeta med ungdomar i tunga område.

Rutinmässigt begärde Helsingborgs Stad ett belastningsregister-utdrag, och när detta var blankt trodde man att allt var ok.

Vad man inte förstod är att ett belastningsregister bara visar fällande domar. Och den 20-årige mannen dömdes inte förrän veckan efter. Alltså var belastningsregistret blankt just då.

Mannen bedöms av polisen tillhöra ett stort kriminellt nätverk som styr delar av narkotikamarknaden i Helsingborg.

En dyr läxa som förhoppningsvis har lärt Helsingborgs Stad att göra riktiga bakgrundsanalyse

About Author

Related posts

Utbildning i bakgrundskontroll

2022-07-12 Argus Analytics erbjuder kostnadsfri introduktionsutbildning i hur man gör bakgrundskontroll vid anställning och för hyresgäst/bostadsrättsmedlem måndag den 10 oktober i Stockholm. Det är en halvdagskurs där du kan välja mellan att delta på förmiddagen eller eftermiddagen. Anmälan sker med epost till info@argusanalytics.se.

Läs mer

Ingen kontroll: Sveriges Radio (som är ett skyddsobjekt) släpte in utländska it-tekniker

Nästa slarv med bakgrunskontroll: Sveriges Radio (som är ett skyddsobjekt) lät utländska it-tekniker sitta innanför skalskyddet. Sveriges Radios upphandlade 2014 ett nytt textsystem, ’Dalet’, för att hantera redaktionall arbetet. Programmet strulade från dag-1, gick långsamt och kraschade. Lösningen blev att ta in 27 externa it-tekniker. De kom från bland...

Läs mer

Leave a Reply