Missad bakgrundskontroll i Robinson

TV4 missade att göra bakgrundskontroll på en av årets Robinson-deltagare. Mannen tvingades lämna programmet efter att ha dömts till 8 månaders fängelse då han gripits av polisen med 1,5 kilo knark i ryggsäcken.

Officiellt lämnade mannen av ”personliga skäl”, men den verkliga orsaken kom snabbt ut.

– I det här fallet fick vi inte veta att /mannen/ var misstänkt för ett brott. Han berättade det heller inte för oss och han valde själv att lämna inspelningen, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Det slarvas överallt med bakgrundskontroller. Oftast av mänskliga skäl. När han hittat en bra kandidat, oavsett om det är till ett jobb eller som Robinson-deltagare, så vill man bara komma vidare och allt som kan störa förträngs.

Bilden är en symbolbild och visar inte mannen i fråga

About Author

Related posts

Utbildning i bakgrundskontroll

2022-07-12 Argus Analytics erbjuder kostnadsfri introduktionsutbildning i hur man gör bakgrundskontroll vid anställning och för hyresgäst/bostadsrättsmedlem måndag den 10 oktober i Stockholm. Det är en halvdagskurs där du kan välja mellan att delta på förmiddagen eller eftermiddagen. Anmälan sker med epost till info@argusanalytics.se.

Läs mer

Ingen kontroll: Sveriges Radio (som är ett skyddsobjekt) släpte in utländska it-tekniker

Nästa slarv med bakgrunskontroll: Sveriges Radio (som är ett skyddsobjekt) lät utländska it-tekniker sitta innanför skalskyddet. Sveriges Radios upphandlade 2014 ett nytt textsystem, ’Dalet’, för att hantera redaktionall arbetet. Programmet strulade från dag-1, gick långsamt och kraschade. Lösningen blev att ta in 27 externa it-tekniker. De kom från bland...

Läs mer

Leave a Reply