Affärsmän vistas ibland på osäkraplatser. Då är en skottsäker Argus-platta i väskan ett bra skydd

Affärsmän vistas ibland på osäkraplatser. Då är en skottsäker platta i väskan ett bra skydd

Skottsäkert för affärsmän handlar om att ha ett lättanvänt och diskret skydd när man är på okänd mark som ofta kan innebära faror. Man vet aldrig vad man möts av vid ett affärsbesök på t ex ett tufft industriområde. Då behövs ett skottsäkert skydd som är enkelt att använda. Det skall bara finnas där utan att du måste klä dig i en klumpig säkerhetsdräkt. Argus lösning är att diskret bygga in ballistiskt skydd i ryggsäckar och väskor.

Plattan är uppbyggd med 36 lager av ballistiska fibrer av UHMWPE-fibern (Ultra High Molecular Weight Polyeten Garn) som är 15 gånger starkare än stål och 30% starkare än Kevlar. Fibrerna vävs kors och tvärs i en 3D-struktur tills de är nästintill ogenomträngliga.

Skyddet ligger i själva plattan som fördelar skottets energi ut i hela plattan. Därigenom minskas slagstyrkan (s.k. ‘Blunt Trauma’), då kulan stoppas från att tränga igenom och skada din kropp. Ont gör det dock alltid, det är som ett hårt slag och blåmärke får du räkna med).Skottsäkert skydd för affärsmän ger dig ett tryggt skydd

Den ballistiska plattan blir skottsäker tack vare 36 lager av UHMWPE-fibrer 

Skottsäkert för affärsmän innebär att du har en lätt och smidig platta som gjord för att passa in i en ryggsäck. Där kan den skydda mot oväntade attacker bakifrån, men även användas som en sköld mot hot framifrån. Angriparen ser bara att du skyddar dig med en ryggsäck eller väska och har ingen aning om att denna också är ett dolt skydd.

NIJ mäter skottsäkerhet

National Institute of Justice, NIJ, som är en del av amerikanska justitiedepartementet, har tagit fram en internationellt standard för ballistiskt (skottsäkert) kroppsskydd.

NIJ klassificerar ballistisk kroppsrustning i fem olika nivåer beroende på vilken typ av projektiler de kan motstå. För att bli certifierad på en nivå måste det ballistiska materialet inte bara motstå punktering utan också förhindra trubbigt trauma. NIJ testar både nya och ’konditionerade’, det vill säga begagnade kroppsskydd.

Argus produkter har skyddsnivå NIJ-IIIA.

NIJ-IIIA ballistiskt kroppsskydd skall motstå 125g .357 SIG FMJ Flat Nose (FN) projektiler med en hastighet på 1470 fps och 240g .44 Magnum Semi Jacketed Hollow Point (SJHP) projektiler med en hastighet på 1430 fps. NIJ-IIIA klassad kroppsskydd som är ’konditionerad’ måste motstå 125g .357 SIG FMJ FN-projektiler med en hastighet på 1410 fps och 240g .44 Magnum-projektil med en hastighet på 1340 fps.[/vc_column_text][vc_column_text]

Den höga skottsäkerheten innebär att Magnum 357-kulor plattas till vid skott mot Argus skottsäkra platta
Den höga skottsäkerheten innebär att en Magnum 357-kula plattas till vid skott mot Argus skottsäkra platta

Med NIJ-IIIA skydd är du skyddad mot nästan nästan varje handeldvapen som finns. Inte vid någon skolskjutning i USA användes vapen som kan tränga igenom NIJ-IIIA kroppsskydd.  Detta skydd är lite mer än nödvändigt för en genomsnittlig civil person eftersom .357 SIG och .44 Magnum är ovanliga vapenkalibrar.

Skyddsnivåer högre än NIJ-IIIA är gjorda för soldater i stridszoner och extrema preppers då de också skyddar mot gevärsskott som används i krigszoner.

Skottsäkert för affärsmän

Det finns skottsäkra plattor i flera olika storlekar så att den passar i din personliga väska eller ryggsäck.